I. Rodatge de la pel·lícula “Eivissa”
A finals de Juliol va acabar a Eivissa el rodatge del llargmetratge franc-belga titulat “Eivissa”, la Producció Executiva del qual ha realitzat Fernando Victoria de Lecea, a través de la seva empresa “Pel·lícules Publicitaries Grup Salvatge“.
El rodatge s’ha desenvolupat durant cinc setmanes entre les illes d’Eivissa i Formentera.
El director i guionista d’aquesta cinta és Arnaud Lemort i els actors i actrius que formen part del repartiment són: Christian Clavier, Mathilde Seigner i Joey Starr entre altres artistes convidats de l’escena eivissenca com David Guetta o Cathy Guetta, que també participen en el llargmetratge.
II. SYNOPSIS
Philippe (Christian Clavier) és un metge de seixanta anys bastant conservador que vol aconseguir l’afecte dels fills adolescents de la seva xicota. Per aconseguir-ho, planeja unes vacances familiars i relaxades a Eivissa, però el que no esperava és que l’illa estigués infestada d’adolescents i joves amants de l’ambient nocturn. Aquesta situació trastocara completament els seus plans.
Amb producció de Gaumont – L’Atelier (França) i Nexus Factory (Bèlgica), serà distribuïda a Espanya per “A Contracorriente”, amb l’estrena prevista pel 2019.
El rodatge ha generat unes despeses a l’illa que s’acosten als 2 milions d’euros, unes 3.800 o 4.000 pernoctacions i ha deixat feina a uns 120 tècnics i 1500 extres, ocasionant un impacte econòmic important a l’illa.
III. FERNANDO DE LECEA
Fernando de Lecea amb més de 30 anys d’experiència assegura a una entrevista feta al Diary of Ibiza, que un dels propòsits de la pel·lícula “Eivissa”, és mostrar una imatge diferent que la transmesa per alguns documentals.
El productor executiu ens descriu que quan gestiona la producció a Espanya, no només intenta vendre decorats bonics, sinó que també intenta vendre un país, una cultura, una manera de viure i una manera de treballar. Les produccions cinematogràfiques poden ser una gran font d’ingressos, més enllà del turisme que generen i és per això mateix que ha ressaltat al Consell d’Eivissa la importància de tenir una Ibiza Film Office que canalitzi aquestes necessitats de les productores de cinema i els tràmits necessaris de cara a les diferents administracions.
“[…] es tenen molt poques ajudes que incentivin a les produccions estrangeres a rodar a Espanya, però s’està lluitant perquè això s’equipari les ajudes existents en altres països perquè aquesta realitat millori. Ningú és conscient del costat industrial i econòmic que tenen aquest tipus de produccions, com Terminator o Wonder Woman”, que deixen molts diners i tenen un impacte mediàtic i turístic molt important. Hi ha estudis que demostren que un gran percentatge de la gent escull un destí vacacional determinat motivat per les localitzacions del cinema o sèries com les “Movie maps”. Espanya té unes capacitats de rodatge impressionants i no som capaços d’explotar-les. Tenim tradició, decorats i localitzacions magnífiques, tècnics boníssims, grans actors i la imatge del cinema espanyol de fora d’Espanya també és molt bona. Tot i això, perdem moltes oportunitats per les escasses ajudes fiscals que no estan equiparades a la resta d’Europa, però comptem també amb productes molt grans com “Joc de Trons[…]”.
Fernando Victoria de Lecea Echebarría va néixer a Bilbao i 1962. Es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat del País Basc el 1986. És soci fundador i en l’actualitat vicepresident d’APPA (Associació de Professionals de la Producció Audiovisual), Soci de FAPAE (Federació d’Associacions de Productors Audiovisuals d’Espanya) i Membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.
Actualment és productor executiu per a rodatges internacionals a Espanya, majoritàriament francesos. Ha participat en nombrosos llargmetratges com Ales de papallona, Taxi, Sobreviuré, Kasbah, La caixa 507, Tot per la pasta, Taken 3, Sms, Gibraltar, Jappeloup o The cold light of day.